Семинар „Сътрудничество и медийна подкрепа при бедствия“



 

От 28 до 31 януари 2008 г. в хотел-клуб Владая, гр. София, се проведе обучителен семинар "Сътрудничество и медийна подкрепа при бедствия", организиран от Фондация "Покров Богородичен". Семинарът е четвъртият, последен модул от програмата за обучение и обмяна на опит между представители на Църквата за оказване помощ на пострадало при бедствия население.

В обучението участваха представители от Великотърновска, Русенска, Сливенска, Врачанска и Плевенска епархии, както и Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, ректор на Софийска духовна семинария "Св. Иван Рилски".

Семинарът имаше за цел да даде на участниците знания за това как техните организации и църковните структури могат да функционират по-добре и да насърчи техния интерес и придобиването на умения за координация и размяна на информация по време на бедствие в две посоки – от една страна, между партньорите в конкретна кампания за оказване помощ на пострадалите при бедствие и от друга – между тях обществото (чрез медиите и пострадалите хора). Разясни се какъв тип обмен на информация е необходим за медиите при всеки етап от бедствието, как да се предоставя навреме, как да се обръщат към различните социални групи, какви знания и умения са им необходими, за да създават работещи партньорства и съвместни кампании с други подобни организации и църковни общности, в които да има ясно изразени и разпределени роли и отговорности за всеки участник.

Съгласно програмата на семинара бяха разгледани принципите, особеностите и видовете на ефективното сътрудничество вътре в Църквата, както и стъпките за установяване и развитие на сътрудничества с други специфични организации и институции, съобразно сферата им на дейност за оказване на помощ при бедствия. Участниците обсъдиха и упражниха различни начини за работа с държавна и местна власт, прицърковни организации, бизнеса и медиите по време на бедствия. В края на обучението се сподели, че макар и не централна дейност за Църквата, работата по подпомагането на пострадалите при бедствия хора допринася за осъществяването на мисията й.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...