„Символите на Църквата” – едно ново заглавие на издателство „Праксис”



автор
Мариян Стоядинов
научен редактор
Проф. Тотю Коев
издателство Праксис, Велико Търново 2006
българска, първо издание

ISBN-10 954-493-010-8
ISBN-13 978-954-493-010-3

Книгата „Символите на Църквата – от апостолския век до тържеството на Православието” излезе в края на месец май. Тя се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Калиник.

В книгата може да намерите едни от най-характерните за вярата на Древната Църква формулировки на отделни отци, учители, писатели, а също и някои от известните Символи на поместните църкви.

Изданието е полезно като учебно помагало за студентите по Богословие, а също и като справочник, за всеки който се интересува от развитието на вероизповедните формули и символи от апостолския век до Константинополския събор от 843 г.

В предговора към книгата си Мариян Стоядинов изказва своята благодарност и на покойния вече проф. д-р Тотю Коев за неговата веща научна редакция.

Книгата може да намерите в Православната книжарница на адрес: София 1000 ул. „Бенковски 9” (пресечката с бул. „Дондуков”); както и в онлайн магазина на Православие БГ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...