Сливенска митрополия: „Въведете вероучение вместо сексология“


Сливенска митрополия разпространи чрез сайта си остра реакция срещу пилотен проект за обучение на учениците по предмет ”Здравно опазване” с подзаглавие ”Сексология”, въведен наскоро в Професионална гимназия по туризъм в гр. Бургас.

В специално решение на Епархийския съвет, взето по повод на сигнал от бургаски свещеник, се казва:

"Съгласно проекта, чрез интерактивни и преки методи, на учениците се внушавало как да се предпазват от венерически болести и нежелана бременност. Чрез прожектиране на мултипликационни филмчета нагледно се показвало на учениците как да ползват съвременни контрацептиви, в това число и кондоми.

За този проект бе сезирана и Нова телевизия, която в предаването си "Здравей, България" показа част от тези филмчета. Отзвукът от тях е, че те са срамни, душевредни и омерзителни и развращават нашите деца. Сливенският епархийски съвет счита, че показвайки на учениците тези филмчета, училищното ръководство, косвено ги насърчава към деяния, които според Православната християнска етика се обобщават като блудни грехове.

Сливенският епархийски съвет категорично осъжда подобни методи за обучение на децата и настоява час по-скоро да се въведе предмета Вероучение, който ще допринесе за моралното възпитание на децата."

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...