Сливенска фирма ще хоства официалния сайт на БПЦ


Сливенският интернет портал sliven.net, собственост на фирмата Атлас БГ, е най-вероятният бъдещ домакин на официалния сайт на Българската православна църква, показа справка на Православие.БГ.

Атлас БГ е сливенска фирма, занимаваща се с производство и търговия на текстилни изделия. Собственост на фирмата е и порталният сайт  sliven.net, който хоства много сайтове, свързани със Сливен и региона, в това число и сегашния сайт на Сливенската митрополия, който се намира на адрес mitropolia.sliven.net.

Все още неактивният официален сайт на Българската православна църква ще се намира на адрес www.bg-patriarshia.bg. В момента на този адрес има само надпис "Under construction", както и името на сливенския портал. Домейнът е регистриран като собственост на Българска патриаршия – Свети Синод, а като лице за технически и административни контакти е посочен главният секретар на Светия Синод Стобийски епископ Наум, показва справката в базата данни за домейните WHOIS.

Работата по създаването на официален сайт на БПЦ започна преди година, когато беше създадена работна група към Синода по въпросите на религиозното образование. Групата разработи концепция за бъдещия официален сайт на БПЦ, който беше разгледан на едно от последните заседания на Светия Синод. Редакторският екип, който ще поддържа бъдещия сайт, се оглавява от Десислава Панайотова.

По информация от членове на екипа, сайтът ще бъде от портален, а не от "класически" статичен тип, характерен за повечето корпоративни и организационни сайтове. Засега не се съобщава точната дата на откриване на сайта.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...