Служба на арабски език ще се извърши в „Св. Ал. Невски“


Източник: News bg

Богослужение едновременно и на арабски език ще се извърши в неделя в храм-паметник "Св. Александър Невски" . В службата ще участва митрополит Аталлах Ханна, глава на митрополията в Севастия, официален говорител на Православната църква в Йерусалим и свещените земи.

Аталлах Ханна пристига в България във връзка с конференция, организирана от Център за близкоизточни изследвания. Конференцията е под наслов „Междурелигиозният диалог – настояще и бъдеще" и ще се проведе в парк-хотел „Москва" на 7, 8 и 9 ноември.

Митрополит Аталлах Ханна е глава на митрополията в Севастия, официален говорител на Православната църква в Йeрусалим и свещените земи от 2005 година, когато е избран от Светия синод на Източноправославната патриаршия на Йерусалим. Преди това е бил свещеник в църквата „Възкресение" в Йерусалим и е отговарял за арабския сектор на Източноправославната Патриаршия.Той е генерален секретар и секретар на Гражданско-клерикалния смесен съвет на Източноправославната патриаршия в Йерусалим.

Аталлах Ханна е професор по християнско религиозно образование в школата „Марматри" в Йерусалим, където работи в течение на пет години. Преподава също така „Християнско религиозно образование" в течение на десет години в православното училище в Рамле и в Арабския педагогически факултет в Хайфа. Избран е за професор по „История на църквата, арабската цивилизация и образование" в Арабския педагогически факултет в Хайфа, където работи седем години. Основава Движението на православната младеж в свещените земи. Смятан е за духовен баща на много девойки християнки в Палестина.Митрополит Аталлах Ханна е активен участник в световното, регионално и местно светско движение, където съдейства по проблемите на диалога между всички християнски църкви и сближението между тях. Активен участник е в християнско-мюсюлманския диалог.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...