Софийската духовна семинария открива новата учебна година на Кръстовден


Откриването на новата учебна година в Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” ще бъде на 14 септември с тържествена Света Литургия по случай православния празник Кръстовден.

След Литургията, пред фиала в двора на семинарията ще бъде отслужен водосвет за здраве на семинаристите и учителите.

В 11:00 ч. с литийно шествие възпитаниците на семинарията ще отидат до местността „Кръста” в район Лозенец, където ще бъде отслужен молебен за здраве и успех на всички ученици и учители от София и страната.

Местността „Кръста” в район Лозенец е едно от най-високите места в София и по традиция, вече повече от сто години, там се извършват молитвени богослужения от семинаристите.

Тази година в семинарията са приети 28 ученици за VІІІ клас и 36 курсисти за двугодишния паралелен курс. Общо в семинарията се обучават 196 ученици.

Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” е средно духовно училище, в което се обучават ученици от цялата страна, както и етнически българи от Македония и Молдова. Срокът на обучение е петгодишен – от VІІІ до ХІІ клас.

За повече информация: Божидар Маринов – секретар
тел. 02/ 8680144; 02/ 8680070

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...