Софийската духовна семинария чества своята 115-годишнина



На 19 октомври Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ чества своята 115-годишнина.

За празника ще бъде отслужена света Литургия, възглавена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, на която молитвено ще участва и Негово Светейшество патриарх Неофит. След светата Литургия патриархът ще открие с празничен водосвет обновеното общежитие на духовната школа.

Учениците при Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, учителската колегия, и ректорът отправят покана за празника на преп. Йоан Рилски към всички желаещи да присъстват на празничното богослужение.

На 19 октомври светата Литургия в семинарския храм „Св. Йоан Рилски“ ще започне в 9:30 ч., а след това ще бъде извършено тържествено освещаване на новия пансион от Негово Светейшество.

Припомняме ви две интервюта, в които може да прочетете повече за историята, традициите и съвременното обучение в Софийската духовна семинария:

Архим. Пахомий: „Искаме да запалим евангелския огън в сърцата на учениците“

Отец Константин Цанков: „Личният пример е най-сигурното средство за убеждаване във вярата“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...