Софийската семинария ще издава дипломи от университета Кеймбридж


Училището обяви втори прием за ученици след 7-ми и 8-ми клас
 
От новата учебна 2011/2012 година Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” въвежда възможност за придобиване и на английска диплома за средно образование и Сертификат за владеене на английски език от университета Кеймбридж. С тази стъпка ръководството на учебното заведение ще издигне престижа на дипломите, получавани в семинарията, и ще даде още по-широка възможност на дипломираните семинаристи да продължат образованието си в различни светски висши учебни заведения както у нас, така и в чужбина. 

 
Също от новата учебна 2011/2012 година средното училище въвежда нова методическа система за разширено изучаване на предмета музика. В 8 и 9 клас семинаристите започват изучаване на пиано, в 10 и 11 клас се предвижда засилено обучение по солфеж с изучаване на невми и участие в училищния хор, а в 12 клас обучението им е насочено върху дирижирането и придобиването на сертификат за диригенти на средношколски хорове. 
 
Час по музика в Семинарията
 
Семинаристите в софийското училище получават качествено образование и по общообразователните и специалните богословски предмети. Подготовката по история, философия и класически езици в училището е на най-високо ниво, което подпомага завършилите училището гимназисти да бъдат приети успешно във висшите учебни заведения. Учениците са възпитавани от квалифицирани преподаватели и възпитатели и духовно обгрижвани от семинарските свещеници. 
 
Занимания в библиотеката
 
Софийската духовна семинария разполага с богата библиотека, компютърен клуб, фитнес център и спортни игрища. Удобство за родителите е фактът, че учениците са стипендианти на Светия Синод на БПЦ и живеят на пълен пансион. Не на последно място, обучението в Семинарията дава здрава духовна и нравствена основа и предпазва учениците от съвременните опасности – наркотици, алкохол, противообществени прояви.
 
Семинарията дава възможност за житейска и професионална реализация. Кандидатите, които искат да продължат богословското си образование, имат възможност да се запишат без приемен изпит в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” при успех от средното образование Много добър 5.00. Желаещите да се обучават по други специалности в български и чужди университети излизат от семинарията с висока подготовка по всички предмети. Тази година ръководството на семинарията се похвали с общ среден успех на завършващите от Випуск 2011 „Много добър”, а трима души се дипломираха с пълно отличие. 
 
Класни занятия
 
Семинарията е в разгара на втория прием на ученици след 7-ми и 8-ми клас за новата учебна година. Срокът за подаване на документите е до 03. 09. 2011 г., когато ще бъде проведен изпитът и проверката на музикалния слух на кандидатите.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...