Софийска света митрополия изпраща хуманитарна помощ в Украйна



На 4 март, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Софийска света митрополия – отдел „Милосърдие и благотворителност“, обяви кампания за набиране на средства в подкрепа на украинския народ, засегнат от войната.

До 11 април 2022 г. в обявената банкова сметка са постъпили 21 345,85 лв. Постъпилите дарения са от църковни настоятелства – както от столицата, така и от провинцията, а също така и от частни лица и организации.

По молба от митрополита на Харков, Украинска православна църква, до Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит с постъпилите средства, допълнени от Софийска митрополия, бяха закупени хранителни продукти и санитарни материали, които ще бъдат изпратени в Харков.

Закупената помощ е изрично съгласувана като нужди с ръководството на Харковската митрополия.

Хуманитарната помощ се състои от 14 палета и се намира в склада на БЧК, като в момента се подготвя да тръгне за Украйна и да бъде получена от Харковската митрополия.

Софийска света митрополия в тази трудна обстановка си сътрудничи с Българския червен кръст, за да може дарението да достигне до своята цел безпрепятствено.

Напомняме, че кампанията за набиране на средства продължава.

Има и други постъпили молби за хуманитарна помощ, на които Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит се стреми да откликне.

 

Банковата дарителска сметка можете да откриете на сайта на Софийска света митрополия ТУК>>>

Снимки: протойерей Костадин Тренев

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...