Софийска света митрополия стартира Рождественски конкурс за детско есе



Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, организира детски конкурс за есе във връзка с предстоящия празник Рождество Христово.

Темата на всяко есе е „Как се ражда Христос в нашето сърце“, като целта е децата да споделят как разбират радостта от Христовото Рождество.

Конкурсът ще се проведе от 15 до 30 ноември 2021 г., а участници могат да бъдат деца до 18 г. включително.

Най-добрите есета ще бъдат публикувани в следващия брой на списание „Епархийски глас“. Всички участници в конкурса с качествени творби ще получат по един брой от списанието, както и специални подаръци от Софийска света митрополия.

Жури на конкурса ще бъдат Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, д-р Андрей Касабов, началник на Културно-информационния отдел на Софийска митрополия, както и Весела Игнатова и Пламен Михайлов, редактори в официалния сайт.

Право за участие в конкурса имат всички лица, които не са служители на Софийска света митрополия, членове на журито или техни роднини.

Желаещите да участват трябва да изпратят своите есета на имейл info@mitropolia-sofia.org в електронен вид (DOC, DOCX или TXT), заедно с трите си имена, възраст, местожителство и телефон за контакт – в периода от 15.11.2021 г. до 30.11.2021 г. включително. Есето трябва да е авторско, да не е участвало в други конкурси и да не е било публикувано в електронно или печатно издание.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 6 декември 2021 г. на официалната страница на Софийска света митрополия mitropolia-sofia.org, както и чрез изпращане на имейл на наградените участници.

Участниците се съгласяват, че предоставят на Софийска света митрополия посочените свои лични данни за нуждите на конкурса, както и правата за ползване на изпратените творби при изричното посочване на техния автор. Ако в изпратените есета се споменават имената на трети лица, които не желаят да бъдат публикувани в интернет пространството или в печатни издания, молим участниците да посочат това изрично в своя имейл.

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...