Софийският университет обявява допълнителен прием за студенти в специалностите „Теология“ и „Религията в Европа“



Софийският университет обяви допълнителен прием на студенти за учебната 2017/2018 година, включително и за двете бакалавърски програми в Богословския факултет Теология и Религията в Европа.

Допълнителният прием е за попълване на незаети след окончателното класиране места, субсидирани от държавата, и за попълване на незаети след окончателното класиране места за обучение срещу заплащане.

УСЛОВИЯ за кандидатстване:

Допълнителният прием се извършва в съответствие с Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2017/2018 година и в съответствие със Закона за висше образование;

В допълнителния прием на студенти за попълване на незаети места, субсидирани от държавата, и за попълване на незаети места за обучение срещу заплащане, могат да участват:

  • кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети в рамките на броя на приетите студенти в съответствие с утвърдения капацитет на висшето училище, професионалните направления и на специалностите от регулираните професии;
  • кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Университета, но отговарят на условията за прием.

 ГРАФИК за провеждане на допълнителния прием:

СРОК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ – от 11 до 15 септември 2017 г. Документите се подават в сектор „Прием на студенти“ – Информационен център, Ректорат.

 

Необходими документи:

  1. Заявление по образец.
  2. Копие от дипломата за средно образование.
  3. Квитанция за платена такса в размер на 30 лв. – заплаща се в Паричен салон на Ректората (северно крило, 4 етаж) или по банков път във всяка търговска банка (без БНБ) на сметката на Софийския университет: БНБ – ЦУ.

          IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01

          БНБ; BIC CODE: BNBG BGSD

  1. Служебна бележка с резултат от успешно положен изпит в друго висше училище за учебната 2017/2018 г.

ИЗПИТ – Теология (устен) – на 16.09.2017 г. от 9,00 ч. в Богословски факултет.

КЛАСИРАНЕТО на кандидатите от допълнителния прием ще бъде обявено на 19.09.2017, а записването на новоприетите студенти ще стане на  20, 21 и 25 септември 2017 г.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...