Специално издание на „Вяра и общество” с пряко включване от Йерусалим



viara_i_obshtestvoНа Велика събота, в навечерието на Възкресение Христово

За поредна година БНТ ще излъчи пряко от църквата на Божи гроб в Йерусалим снизхождането на Благодатния огън. Директният ефир ще може да проследите в извънредното издание на “Вяра и общество”, което започва в 13.30 ч. В началото ще видите материал как Кувуклията – параклисът на Гроба Господен, се подготвя и запечатва преди запалването на Благодатния огън. 

За свидетелствата на Христовото възкресение, за възкръсващите божества и възкръсналия Спасител, за съвременния скептицизъм, че това наистина се е случилоотговори на тези и други въпроси Горан Благоев ще търси със събеседниците ни – архиепископ Христо Писаров, гл.ас. д-р Смилен Марков, преподавател по християнска философия, и  д-р Тодор Велчев, астрофизик. Ще чуете и откровението на Севастийския митрополит Теодосий (Ханна) за чудото на Благодатния огън.

В нашия специален предпразничен брой Ви предлагаме още:

  • Надеждата за отвъдния живот и възкресението – безмълвните послания на стенописите от ХІ век, зографисани на пръвия етаж от Костницата на Бачковския манастир.
  • Богослуженията от Възкресение до Петдесетница – йеромонах доц. Стефан представя новото издание на Цветния триод.
  • Черупката-гроб, която пази вечния живот, или какво точно символизра пасхалното яйце.
  • Разговор по скайп от Лондон с богослова Валентин Кожухаров за православния Великден в Западна Европа и за консуматорското отношение към вярата.

Предпразничният ни брой ще бъде украсен и с няколко пасхални песнопения.

Вашите въпроси към гостите ни – по всички теми в предаването – очакваме предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони  02 9 444 999 и 02 814 2551.

Гледайте ни, очакваме ви тази събота – от 13.30 до 14.50 часа. Бъдете с нас, за да се опитаме истински да се подготвим за Празника на празниците.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...