Споделете парите си с бедните



Ще взриви ли света папа Франциск? – тази събота във „Вяра и общество“

„Предпочитам Църквата да е контузена, травмирана и мръсна, защото е била на улицата, вместо да е нездрава, защото живее изолирана.” – дискусия върху първия програмен документ на папа Франциск, който е на път да взриви християнския свят. Събеседници на Горан Благоев ще бъдат монсеньор Христо Пройков, постолически екзарх на българите католици от източен обред и проф. д.ф.н. Георги Каприев.

Вашите въпроси и мнения по темата може да заявите предварително, чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

– „Светият синод наруши устава си, като накара свещеници и миряни да разследват епископи, обвинени в купуване на избиратели” – в пряка линия от БНТ-2 Варна за ситуацията в епархията седмица преди новия тур на изборите за Варненски митрополит.

– „Обикновените хора помагат, но бизнесмените и политиците – не!” – как зрителите на нашето предаване помогнаха на зографката Ганка Павлова, пенсиониран учител по рисуване, да осъществи своята мечта – да замине за Антарктида, за да изрисува на място иконите в параклиса на българската научна база, като финансира единствено пътуването си и дари своя професионален труд.

Гледайте ни, очакваме Ви! Този път започваме в обичайния си час – 17.00.

Екипът на „Вяра и общество”

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...