Среща-дискусия за злоупотребата с човешкото тяло



449Православие.БГ инициира извънредна среща-дискусия от поредицата „Православие и съвремие“ на тема „Човешкото тяло и злоупотребата с него„.

Срещата е провокирана от предстоящото откриване в София на изложбата „Човешкото тяло – разкрито и реално“, за която вече съобщихме с безпокойство (вж. статиите „Скандална изложба с човешки трупове се организира в София“ и „Кризисен мениджмънт сред мъртви тела“).

Участници в дискусията ще бъдат: доц. д-р Мариян Стоядинов – зам.-декан и преподавател по догматическо богословие в Православния богословски факултет на Великотърновския университет, д-р Стоян Ставру – юрист, преподавател по биоправо в СУ „Св. Климент Охридски“ и в Нов български университет, Анастасия Грозева – психолог и създател на Център за семейно развитие „Дом с крила“, и Пламен Сивов – директор на фондация „Покров Богородичен“.

В навечерието на Страстната седмица, когато християнството насочва вниманието на вярващите към Христовите страдания и тайната на смъртта, участниците в дискусията ще разгледат от различни аспекти – на богословието, правото и психологията, някои съвременни явления на безцеремонно погазване на достойнството на личността, свързани с човешкото тяло.

Очакваме ви!

Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 23 април (вторник), 18.30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...