ССЦ е готов да обсъди с БПЦ въпроси от взаимен интерес, се казва в писмо до българския патриарх


Негово Светейшество българският патриарх Максим е получил благодарствено писмо от Световния съвет на църквите. В писмото, подписано от зам.-генералния секретар на ССЦ, Джордж Лемопулос, се изразява благодарност, че на Деветата асамблея на ССЦ в качеството си на наблюдатели са присъствали митрополит Дометиан и митрополит Кирил, като представители на Светия синод на Българската православна църква.

По време на асамблеята двамата български митрополити са били запознати с доклада на Специалната комисия за православно участие в ССЦ. В тази връзка г-н Лемопулос подчертава готовността на ССЦ да предостави всички необходими документи, свързани с дейността на съвета, които представляват интерес за Българската православна църква.

Представители на Световния съвет на църквите биха приели евентуална покана от страна на Българската православна църква, за да бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес, както и възможностите за едно плодотворно сътрудничество, се казва още в писмото от 9 май тази година.

новини, интервюта и коментари по темата:

Начало на ІХ-ата Асамблея на ССЦ
Съвместна молитва …
Архиепископ Анастасий: Динамика на истината
Впечатления от ІХ-ата Асамблея на ССЦ в Порто Алегре
Размисли по повод ІХ Генерална Асамблея на ССЦ
Монитор: Патриархът благослови връщането ни…
Икуменизъм

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...