Ставрофорен иконом Кирил Попов и Искрен Красимиров – гости в предаването „Живото слово“ на радио „Епархийски глас“



Ставрофорен иконом Кирил Попов и Искрен Красимиров са гостите през тази седмица в предаването за вяра и култура „Живото слово“, което се излъчва в ефира на православно радио „Епархийски глас“.

Тази седмица предаването „Живото слово“ е посветено на две събития. В понеделник, 14 февруари, отбелязахме 1153 години от Успението на св. Константин-Кирил Философ. Той е равноапостолният светец, който, заедно със своя брат Методий, положи основата на християнското благовестие сред българи и славяни, и ни завеща богослужебен език, на който и до ден днешен славим Бога. През седмицата почитаме и паметта на йеродякон Игнатий – Васил Левски, който е Апостолът на българската свобода. По този повод предаването ще посрещне двама интересни гости, отбелязват от Софийска света митрополия.

Първият гост е ставрофорен иконом Кирил Попов от митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“. Той е диригент на Софийския свещенически хор. Освен за църковната музика, с госта ще се разговаря и за духовното наследство на небесния му покровител св. Кирил.
Вторият гост е младият режисьор Искрен Красимиров, който със своите образователни филми за български герои и светии обхожда стотици училища и детски градини, за да събуди у младите хора любовта към Бога и към родината.

Водещ на предаването ще е Пламен Михайлов.

Предаването за вяра и култура „Живото слово“ се излъчва в ефира на православно радио „Епархийски глас“ всяка сряда, с повторение в петък и неделя от 20:30 часа, както и от 3:00 часа през нощта. През останалите дни от седмицата, отново по същото време, слушателите могат да научат повече за християнската литература от български автори.
В YouTube канала на радио „Епархийски глас“ може да се чуят и архивните издания на предаванията.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...