Старозагорският митрополит Киприан се срещна с млади медалисти по математика



Със 7 златни медала български ученици се завърнаха преди дни от Международното състезание по математика „Азия оупън“ 2017, което се проведе от 3 до 5 август в столицата на Малайзия Куала Лумпур.

Старозагорският митрополит Киприан се срещна с отличените математици от Стара Загора. Теодор Танков, Мирослав Минчев, Христо Анастасов, Любен Карбанов и Михаил Михов, заедно с родителите си, с ръководителя на групата Любомир Любенов и директора на ППМГ „Гео Милев“ Николина Куличева, посетиха Старозагорската света митрополия. Децата разказаха пред старозагорския владика как се подготвят, как са преминали самите надпревари и какви лишения им костват високите постижения. В знак на признателност те получиха подаръци, а в архипастирския си поздрав към момчетата митрополит Киприан отправи думи от Писанието:

Да придобиеш мъдрост е много по-добре, нежели злато, и да придобиеш разум е по за предпочитане от отбор сребро“ (Притчи 16:16).

Богооткровеното Свещено Писание е извор на мъдрост, знание и поука. В него ние можем да открием отговор на всеки вълнуващ ни въпрос, разрешение на всеки житейски проблем, както и да почерпим мъдрост, която да бъде пътеводна и определяща в нашия живот.

Затова ние, поднасяйки ви нашето архипастирско поздравление по повод постигнатия изключителен резултат, се обръщаме към вас с думите от Словото Божие, излезли изпод перото на премъдрия Соломон, за да ви уверим, че вие, избирайки учението, избирате нещо непреходно и ценно само по себе си. Многоликостта на живота изправя всеки човек пред множество варианти и му дава възможност да прояви свободата на своята воля, като направи своя избор. Обдарени с тази възможност мнозина се впускат във водовъртежа на живота без нужната подготовка, без необходими знания, без натрупания опит. Други пък, проявявайки старание и усърдие, желаят първо добре да се подготвят, и едва, когато натрупат знания, опит и умения да търсят своята професионална реализация.

Считайки, че сте сред втората категория хора, за които говорим, ние смятаме, че вашите старания и усърдие в изучаването на добрите и полезни науки е един правилен подход и една добра инвестиция в изграждането ви като личности, което пък е залог и за доброто ви бъдеще.

Ето защо, призовавайки над вас Божието благословение, се молим пред Престола на Господа да ви обдари със сили, да преумножи старанието ви и да подкрепи усърдието Ви, та да напредвате успешно във вашата работа на богоблагословеното поприще на науката и образованието. Вашите успехи изпълват нашето сърце с гордост и удовлетворение. На многая и благая лета!“

 

Източник: Dariknews.bg

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...