Стартира нова дарителска кампания под патронажа на Старозагорския митрополит Киприан



В Казанлък беше поставено началото на нова дарителска кампания по събиране на средства за закупуване на компютърен томограф за Диагностично-консултативен център “Казанлък”.

Кампанията е под патронажа на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и кмета на община Казанлък г-жа Галина Стоянова, които са и първите дарители.

Първата сума за закупуването на скенера обяви Негово Високопреосвещенство, който от името на Старозагорска митрополия дари 10 хиляди лева.

„Няма как да не се включим в тази кампания, тъй като тя е за благото на всички миряни в околията“, заяви владиката.

Кметът Галина Стоянова обяви, че се включва в кампанията с една кметска заплата.

“Да развиваме и подкрепяме здравеопазването е най-малкото, което може да направим за града ни”, коментира още г-жа Стоянова.

Другата сума от 10 хиляди лева за закупуване на скенера бе дарена от Ваня Игнатова от Казанлък, която управлява верига от аптеки в града.

В инициативата се включват още: Лайънс клуб Стара Загора Августа, Инър Уийл Клуб Стара Загора – БЕРОЕ, Зонта клуб Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора и представители на бизнеса и обществеността на град Казанлък.

До благородната кампания се стига след поредица от срещи на общинското ръководство и президентите на Ротари клуб Стара Загора Берое и Ротари клуб Казанлък с управителя на ДКЦ “Казанлък” д-р Красимир Пейчев, който апелира за нуждата от съвременна апаратура. Вече е създаден и екип, който ще обслужва сектора по образна диагностика в доболничното заведение, който ще бъде ръководен от д-р Красимир Чернев.

Всеки може да подкрепи благотворителната инициатива, като направи дарение на следната банкова сметка:

Титуляр: Обществен дарителски фонд

Банка: ПИБ АД

IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53

BIC: FINVBGSF

Основание: ДКЦ Казанлък

През юли миналата година приключи успешно първата по рода си обединителна кампания “Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора”, с която  се осигури апаратура, нужна за по-бърза и по-добра диагностика при лечението на онкоболните.

 

Източник: Старозагорска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...