Стартира нов православен сайт в помощ на учениците и учителите по религия



Радостни сме да ви представим новия проект на фондация „Покров Богородичен” в помощ на учениците и учителите по религия в общообразователните училища, както и на преподавателите и децата в прицърковните училища. Сайтът Verouchenie.com има за цел да събере на едно място учители и ученици с интерес към православната вяра.

В него ще откриете учебници и учебни помагала, иновативни методи на преподаване, видеоматериали, както и много идеи за игри и творчество. Целта на сайта е да улесни и да даде възможност за координация между учителите, като събере на едно място техния опит и знания. Място за споделяне и взаимопомощ, а единственото желание е православната вяра да достигне до все повече детски сърца.

В базата от данни лесно ще може да сваляте и качвате материали, различни игри и тематични уроци.

Екипът ще работи в следните направления:

Създаване на база данни с материали по вероучение – тематични и креативни техники за преподаване, игри, интерактивни задачи за най-малките. Място, където учителите ще споделят опит, знания и желание за работа. Ще публикуваме информация за вакантни места, ресурси, документи и специализирани новини.
Работа с ученици с цел подобряване на религиозното обучение и създаване на приятелска среда и общност от православни младежи.

Насърчаване на млади учители по религия да работят с групи от ученици в училищна и църковна среда. Мотивиране на прицърковните училища да показват резултатите от работата си и да участват в различни инициативи.

Надяваме се да се превърнем в любимо място за срещи между учители, родители и деца – място за свободно общуване и създаване на приятелски кръг. Място, където децата и младите хора ще бъдат подкрепяни да изявяват своите духовни търсения, да се включват в конкурси, да печелят награди и да откриват приятели. Обичта към децата и осъзнаването на това, че те имат нужда най-вече от християнски добродетели и любов, ни мотивира да работим в тази посока, защото сме убедени, че именно това е най-важното, което трябва да им дадем.

Всички помагала, учебници, уроци, сценарии, приказки, игри, тестове ще улеснят преподавателите и ще възпитат в децата повече вяра, надежда и любов един към друг и към Бога.

Можете да ни откриете и във facebook.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...