„Стоя до Теб” – Национална седмица против зависимостите



Българска Православна църква

СТОЯ ДО ТЕБ

Национална седмица против зависимостите

21-27 ноември 2005

„Стоя до Теб” е първа по рода си инициатива с национален характер, която се провежда с благословението на Светия Синод на Българската Православна Църква.

„Стоя до Теб” е Национална седмица против зависимостите, която се организира от програма “Стълбица” на фондация “Покров Богородичен”.

„Стоя до Tеб” е начинът да обединим усилията си в контекста на Националната стратегия за борба със зависимостите (2003 – 2008 г.)

„Стоя до Tеб” е началото на обществен дебат не само за социалните рискове и проблеми пред младите хора в България, но и за следствията от бездуховността и кризата в ценностна система на съвременния човек, както и за ролята на Църквата в разрешаването на тези проблеми.

„Стоя до Tеб” е надежда за пострадалите от зависимости да придобият нови знания и опит, за да започнат нов и пълноценен живот.

„Стоя до Tеб” е покана както към институции и организации да засвидетелстват полезния си опит, така и към самите зависими – да споделят личния си опит…

„Стоя до Tеб” е нашето съпричастие и готовност да застанем до другия – до ближния.

Какво ще се случи през Националната седмица против зависимостите?

Медийна кампания против зависимостите: "Най-голямата борба в нашия живот е тази, която водим със самите себе си" .

Това е посланието на клипа, който се излъчва в публичното пространство със съдействието и подкрепата на национални и други електронни медии в България.

Бивши зависими и експерти ще може да видите в най-популярните радио и телевизионни предавания на българските медии.

Кръгла маса по проблемите на младите хора и зависимостите с участието на архиереи на Българската православна църква „Духовното в живота на младия човек”.

В срещата ще участват депутати от 40-тото Народно събрание, официални представители на Министерство на образованието, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за младежта и спорта и други ангажирани с проблема институции.

Програма на медийните участия.

Екипът на Православие България ще ви информира допълнително за всяка от инициативите, предвидени в Националната седмица против зависимостите „Стоя до Tеб”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...