Студенти-иконописци представят свои творби в Търново



Открита бе годишната студентска изложба на специалност "Църковни изкуства" от ВТУ

Студентите от Православния богословски факултет на Великотърновския университет участват с над 70 творби в годишната студентска изложба, която бе открита на 19 октомври в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”.

Със свои творби в изявата участват 30 студенти от всички курсове. Младите хора представят свои икони, дърворезби, мозайки, проекти за стенопис. Всички работи са реализирани през миналата учебна година. Някои от тях са дипломни работи на абсолвентите.

Със специални награди бяха отличени Женя Бойчева, Младенка Ланджева, Зорница Иванова, Десислава Захариева и Йордан Йорданов, Ивета Иванова, Петя Йорданова и Кристина Петкова.

Студентската изложба ще е отворена за посетители до 10 ноември, след което творбите ще гостуват и в други градове в страната.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...