Събират се свидетелства във връзка с канонизацията на архиеп. Серафим (Соболев)



Vladika SerafimПодворието на Московския и на цяла Русия патриарх в София продължава събирането на свидетелства за благодатната помощ на архиепископ Серафим (Соболев) за представяне в комисията по канонизация на Руската православна църква.

Вярващите са призовани да съобщят за чудеса, станали по молитвите на владика Серафим на адрес: ул. „Йоан Екзарх“ № 11, ет. 1, ап. 4, ж.к. „Лозенец“, 1421 София, за д-р Десислава Панайотова/Любен Кисьов. Телефон за контакт: 0878 445 457 (Д. Панайотова) или 0889 506 431 (Л. Кисьов); имейл: desidp@gmail.com или luben.kissiov@gmail.com.

Много съществен елемент в изготвянето на свидетелствата за чудесната помощ на владика Серафим Соболев, свързани с изцеления от различни заболявания, е следният – свидетелствата да бъдат придружени с медицински документи (диагнози, епикризи, медицински резултати) при наличие на такива.

Тези свидетелства, както и свидетелствата за друг вид благодатна помощ от владика Серафим, следва да бъдат подписани с личен подпис и изготвени според възможностите на свидетелстващите: на хартия – изпратени като препоръчани писма с обратна разписка или като препоръчани писма по куриер с придружаващи приложения – преснимани медицински документи и други доказателства; на хартия – за предаване на ръка след уговорка по телефона с Д. Панайотова или с Л. Кисьов; в електронен вариант, но отново подписани с личен подпис, сканирани и прикачени заедно с приложенията по е-мейл.

Срокът за изпращане на свидетелствата е 25 ноември 2014 г.

С благословението на предстоятеля на Руското подворие у нас Негово Високопреподобие архим. Филип Василцев свидетелствата ще бъдат събрани от посочените лица в специален архив, който ще бъде предаден в секретариата на Подворието за по-нататъшно придвижване до комисията по канонизация на Руската православна църква.

„Канонизацията на почитания в България подвижник на вярата и благочестието е наше общоцърковно дело“, се казва в съобщението, публикувано на официалния сайт на Българската православна църква.

Източник: www.bg-patriarshia.bg

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...