Съболезнователен адрес на Българския патриарх Неофит по повод кончината на Нейно Величество кралица Елизабет II



В деня на Рождеството на Божията майка – избраната отроковица, достигна до нас тъжната вест за упокоението на Нейно Величество кралица Елизабет II.

С кончината на кралица Елизабет II Великобритания и светът губят забележителен държавник, белязал с живота и делата си цяла епоха в сложни времена от историческото развитие на човечеството. Тези дни на скръб и изпитания към британския народ изказваме най-искрени чувства на състрадания за непрежалимата загуба.

Сърдечно молим Господ Иисус Христос – Царя на царете (Откр. 19:16) да упокои душата на починалата кралица Елизабет и дарува утеха на всички опечалени!

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

09.09.2022 г.

гр. София

 

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...