Съборът на православните организации се отлага



Организационният съвет за учредяване на Съюз на православните обединения, сдружения и организации в България (СПОСОБ) съобщава, че обявената дата 29 – 31 май 2007 г. за провеждане на учредителния събор се отлага.

Това се налага поради необходимостта начинанието да получи благословение от Св. Синод на БПЦ. Междувременно председателят на ОС за учредяване на СПОСОБ – Негово Високопреподобие Антим, игумен на Клисурската св. обител "Св. св. Кирил и Методий", бе уведомен с Писмо № 527 на Св. Синод от 16 май 2007 г., че след поредното си заседание с Протокол № 17 от 13 май 2007 г. Св. Синод е решил да не даде благословение за учредяване на СПОСОБ на гореупоменатите дати. Мотивът за това решение е свързан с изискването Св. Синод да разполага с необходимото време, за да проучи подробно проектоустава и останалите учредителни документи на бъдещата организация.

След като Св. Синод даде своето становище, св. Митрополии на БПЦ и българските православни организации ще бъдат информирани за насрочването на нова дата за учредяване на СПОСОБ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...