Съюзът на православните организации в България ще се казва СПОСОБ



За 29 май е планиран събор на православните организации в България, който ще се проведе в Клисурския манастир "Св. св. Кирил и Методий". Решението за свикване на събора беше взето на проведената през февруари т. г. във Варна национална среща на православните организации.

В месеците, последвали първата национална среща, упълномощени представители на няколко организации под председателството на игумена на манастира йеромонах Антим подготвиха пакет от документи, необходими за учредяването на новото юридическо лице. Междувременно беше изпратено и писмо до Светия Синод, с което организаторите се обърнаха към архиереите с молба за благословение на тяхното начинание. Все още се очаква отговор от църковното ръководство.

В проекта за програма на събора присъства и предложение за име на новата организация – СПОСОБ (Съюз на православните обединения, сдружения и организации в България). Организаторите предлагат на делегатите текст на учредителен акт и устав, както и декларация за водещите принципи на СПОСОБ.

Разходите по организиране на събора се поемат от Клисурския манастир.

От този линк можете да свалите основните документи, разпратени на делегатите на събора.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...