Телевизия Варна излъчва директно за първи път църковна служба от Катедралата


Източник: Днес+

За първи път варненските свещеници, начело с Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще отслужат тържествена Архиерейска Света литургия пряко в ефира на Телевизия Варна. Това ще стане чрез телемост от Катедралния храм “Свето Успение Богородично”, от където ще започнат честванията на големия църковен празник Успение на Пресвета Богородица и на Деня на Варна.

За да бъде осъществено успешно начинанието, изпълнителният директор на телевизията Мариета Бобева е подготвила голяма част от своя арсенал – служители и техника. Това е резултат от дългогодишното ползотворно сътрудничество между медиата и Варненската митрополия, подкрепено от Общинския съвет, с чиято помощ бяха осигурени средствата за закупуването на необходимата релейна техника.

Макар и млад телевизионният екип влиза с увереност в храма за да направи всички варненци и гости на града участници в тържествата за Деня на Варна.
Половин час преди започване на Божествената Света Литургия в 8.00 часа Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще се включи пряко в сутрешния блок на Телевизия Варна с изявление към християните.

Това пряко телевизионно излъчване от Катедралата е първо по рода си, но няма да бъде последно. С настъпването на Новата църковна година, 1 септември ще бъдат излъчвани неделните литургии. Така, хората в неравностойно положение и тези, които нямат възможността да отидат до храма ще станат свидетели на случващото се там. И така ще могат да преоткриват своята християнска вяра, доброта и милосърдие.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...