Традиционните Рождественски четения започват във Варна



По традиция в очакване на празника на Христовото Рождество през декември във варненския храм „Св. Атанасий“ и тази година ще се проведат “Рождественски четения“. Обединяващата тема тази година е светата Литургия.

Ето и програмата на тазгодишните предпразнични събития:

3 декември (неделя),  11 ч.

Беседа на тема: „Светата Проскомидия”, лектор: иконом Божидар Янакиев

8 декември (петък), 18 ч.

Беседа на тема: „Литургия на словото”, лектор: иконом д-р Теодор Стойчев

10 декември (неделя), 11 ч.

Беседа на тема: “Ние, които тайнствено изобразяваме херувимите”, лектор: свещеник Ясен Шинев

17 декември (неделя) от 11 ч.

Беседа на тема: „Прекрачване в Царството Небесно”, лектор: иконом Дончо Александров

Всяка неделя от декември в притвора на храм „Св. Атанасий” ще се провежда благотворителен Рождественски базар. В него ще се предлагат картички, различни видове украси, сувенири, постни сладкиши, дело на различни възрастови групи от енорията. Тази година средствата, които са събрани ще подпомогнат даровити деца в неравностойно положение. Базарът ще продължи и на 25 декември – Рождество Христово.

На 20 декември (сряда)  от 18.30 ч. в Концертното студио на Радио Варна ще се проведе Рождественски концерт с участието на детски хор „Ангели”, школата по Актьорско майсторство при храм „Св. Атанасий” и индивидуални изпълнители от НУИ „Добри Христов“ – Варна, Вокална формация „Бънджи Сингърс” и др.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...