Троянските монаси молят Господ да спре сушата и пожарите



Вчера монасите на Троянския манастир "Успение Богородично" отслужиха молебен за дъжд в Ловешка област. Монасите се обръщат към Бога за помощ в кризисен момент за региона. От сряда в общините Ловеч и Летница е обявено бедствено положение заради опасността пожарите сред Деветашкото плато от вторник насам да унищожат 4-5 села. Екваторната жега пък пресуши повечето от водоизточниците и в 8-те общини на областта.

Игуменът на обителта, Мелнишки епископ Генадий разказва, че молебена е отслужен пред иконата на Света Богородица "Неупалимая Купина", пазеща от пожари и природни бедствия, а човекът – от греховни страсти.

Това е вторият молебен на троянските черноризци за тази седмица. На 24 юли пред чудотворния лик на Св. Богородица Троеручица те благодариха на Господ за благополучното завръщане на медиците ни и техния палестински колега Ашраф от изгнанието им в Либия. Монасите произнесоха и многолетствие и за онези, които се потрудиха за тяхното завръщане.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...