Тържествено закриване на учебната година за децата с увреден слух



На 11 май в енорийския център на храма „Св. св. Кирил и Методий” се състоя тържество, съчетано със заключителна лекция от учебната година на първото в България неделно училище по православно вероучение за деца с увреден слух.

Празника откри Силвана Павлова, координатор на проекта и учител на децата. Тя ги поздрави с успехите и покани пред тях г-жа Мошева, консултант на проекта и представител на съюза на глухите в България. Тя разказа с езика на жестовете разказа “Божието милосърдие – Великденска легенда”. След това учениците демонстрираха своите знания, като разказваха историите, изобразени на показаните им православни икони.

Дипломите на децата и своята благословия даде Негово Преосвещенство Знепоския епископ Йоан. Той предаде и приветствие от името на Негово Светейшество българският патриарх Максим. Той разказа на присъстващите гости и на учениците библейската истина за това, че Господ никога не изоставя човека – през целия му житейски път. Тя бе преведена на езика на жестовете от Силвана Павлова. В заключение Негово Преосвещенство обеща на децата, че това не е последната им среща. Заедно с неговата благословия малките ученици получиха и православни икони, осветени по време на службата по случай празника на светите братя Кирил и Методий. Гостите с удоволствие разгледаха и фотографска изложба, изобразяваща моменти от обучението и пътуванията на слухоовредените деца до храмове в Софийска област.

Тържеството завърши традиционно с почерпка в енорийския център на храма, осветена от общата молитва „Отче наш”, казана от гостите и децата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...