Търсят спонсори за разпространението на диск “Библия за деца”



Днес +

За първи път в България, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, ПР агенция „Галакта” издаде компакт- диск с откъси от „Библия за деца”.

Дискът бе представен официално на пресконференция в храма “Св. Архангел Михаил” на 8 май т.г. Инициатор на идеята е на Руслан Стоянов, с помощта на протойерей Василий Шаган.

Текстовете са прочетени от артистите от Кукления театър във Варна Дияна Цолевска и Стоян Стоянов. Музиката е на Петър Песев, а дизайнът на обложката е дело на Делян Милчев. Стоянов уточни пред медиите, че текстовете в диска са от изданието “Детска библия за деца”, одобрени и препоръчани от Министерството на образованието и науката. Идеята бе реализирана с помощта на редица спомоществователи, каза още Стоянов и добави, че целта е децата да се запознаят с истините и ценностите на християнската вяра по достъпен начин. Дисковете ще се разпространяват безплатно. Първоначално ще бъдат раздадени в училището за слепи деца в кв. “Аспарухово”, а след това в читалища и библиотеки.

Стоянов разказа, че идеята за създаването е диска се е зародила спонтанно, заради непрекъснатите спорове за изучаването на предмета религия в училищата. Стоянов информира, че следващата стъпка ще бъде търсенето на спонсори за разработването на обложката на диска. Идеята е да бъде разпространяван безплатно чрез някои от вестниците.

Митрополит Кирил благодари на инициативността на Стоянов, като заяви, че всички имаме нужда от запознаване със Свещеното Писание. Децата трябва да се насърчават да четат книги, каза още митрополит Кирил. Той връчи църковна грамота на Руслан Стоянов, за приноса му в развитието на БПЦ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...