Уникален каталог на чудотворните икони излезе на българския пазар


Рождество Христово е един от най-хубавите празници в българския календар. На този ден хората си пожелават сбъдване на най-съкровените мечти. Специално за Рождественските празници фондация "Духовност" и четири митрополии на Българската православна църква поднасят своя подарък на вярващите българи.

За първи път се публикува уникалният двуезичен фотоалбум “Най-известните чудотворни икони в България", в който е включена информация за 17 чудотворни икони в България и за тяхната история. В книгата ще намерите също и указания за това коя икона за какво помага, както и контактна информация за връзка с храмовете и манастирите, съхраняващи светите икони. Приложена е и карта с местоположението на иконите в страната.

Съставител на албума е богословът Дарин Алексиев, а каталогът излиза под редакцията на Сливенския митрополит Йоаникий. Четирима митрополити са консултанти на каталога – Неврокопският митрополит Натанаил, Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай и Знеполският eпископ Йоан.

Читателят ще има удоволствието да притежава прекрасни качествени фотокопия на общо 17 светини у нас. Изданието съдържа чудотворните икони на св. Богородица от 5 манастира – Рилски, Бачковски, Троянски, Роженски и св. обител в Арбанаси, както и в православни храмове в Несебър, Асеновград, Горни Воден, Врачеш, Стара Загора и Пазарджик. В каталога са включени още иконите на св. вмчк Георги Победоносец от Хаджидимовския и Поморийския манастири и от храма в Ямбол, както и иконата на св. арх. Михаил от Ловеч, чудотворният образ на св. Мина от София и иконата на св. Йоан Богослов от Карнобат.
 
"Иконите са наши душевни и телесни лечители, които помагат според нашата вяра и дела. Когато не получим желаното в молитва, не бива да хулим Господа или светата икона. И ако Бог не изпълни нашата молитва веднага, е нужно да знаем, особено при болести или други страдания, че с това не се нарушава или не оскъдява Божията любов и промисъл за нас, но в свое време Той ще ни даде и изпълни върху ни онова, което е нужно за нашето спасение", посочват съставителите.
 
Албумът е преведен и на руски език. Коричната цена на каталога е 6 лева.

За информация: Албена Якимова, 0885668014

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...