Ученици ремонтираха настилка в църквата „Свети Кирил и Методий“



Darik news

Ремонт, нивелиране и фугиране на 25 квадратни метра настилка от каменни плочи в двора на църквата "Свети Кирил и Методий" във Велико Търново направиха ученици от Професионалната гимназия по сградостроителство "Кольо Фичето".

Подрастващите строители поеха ангажимент с доброволен труд да ремонтират оградата и приземните сервизни помещения на храма.

Църквата “Свети Кирил и Методий” е построена от уста Кольо Фичето и осветена на 4 октомври 1872 г. от Иларион Макариополски. Обявена е за архитектурен паметник на културата от национално значение през 1964 г.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...