Учредиха фонд за отбелязването на 200 години от рождението на екзарх Антим Първи



Fond Antim IНа 28 юни Видинска света митрополия, Община Видин и Областната администрация Видин откриха Фонд „Антим Първи“, се съобщава в официалния сайт на Видинската митрополия.

Създаването на Фонд на името на Антим Първи е във връзка с отбелязването на 200- годишнината от рождението на Видинския митрополит, първи Български екзарх, първи председател на Учредителното и Първото Велико народно събрание.

Фондът има за цел да набира средства, чрез които достойно да бъде отбелязана 200-годишнината от рождението на този бележит духовник, държавник, общественик и родолюбец – събитие, което ще се състои на 16 септември 2016 г.

Фондът ще подпомага финансово инициативи, свързани с отбелязването на годишнината от рождението на Антим Първи, според общата програма по тържествата, утвърдени от трите институции – Видинската света митрополия, Община Видин и Областна администрация Видин. Разпоредителите с Фонда са трима представители, оторизирани от споменатите институции.

От Видинската света митрополия призовават всички желаещи да подпомогнат набирането на средства, да направят това по банков път по сметката на Фонда:

ФОНД АНТИМ ПЪРВИ

IBAN: BG66STSA93000023659142

BIC: STSABGSF

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...