Фестивал на християнската култура в София


От 13 декември до 20 януари в София ще се проведе фестивал на християнската култура, организиран от фондация "Етнопалитра" в сътрудничество със Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски".

Фестивалът ще протече под наслов "София – градът на Божията премъдрост". Тържественото откриване е днес от 11 часа в Софийската семинария. Основната програма включва арт-образователно ателие за деца, в което децата ще бъдат запознати с основните учения на православието и неговите символи, както и с житията на светците на Църквата.

Фондация “Етнопалитра” е мултиетническа неправителствена организация, създадена през 1995 г. Тя работи за запазване, утвърждаване и развитие на езиковите, религиозните и културните ценности и традиции – български и етнически. Защитава конституционните права на българските граждани, независимо от тяхната възраст, пол и етническа принадлежност. Девизът на организацията е “Красиви сме, защото сме различни и сме силни, когато сме заедно”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...