Фондация „Комунитас“ обявява програма за финансиране на проекти, свързани с енорийския живот



Communitas FoundationФондация „Комунитас” и списание „Християнство и култура” обявяват стартирането на Програма за финансиране на проекти за насърчаване на енорийския живот през 2015 г.

Целта на програмата е да поощри инициативи на енории и манастири на Българската православна църква в следните направления:

– милосърдна дейност;

– дейности, свързани с живота на енорията.

Могат да кандидатстват православни енории, църковни настоятелства, енорийски братства, прицърковни организации (фондации и сдружения) и манастири на БПЦ в България.

За кандидатстване трябва да бъде изготвен идеен проект, в който да бъдат отразени:

– цел на проекта;

– основни дейности;

– очаквани резултати;

– бюджет с обосновка по всяко перо на разходите (по възможност да се представят оферти от изпълнители);

– времеви график за изпълнението на проекта;

– информация за изпълнителя на проекта и кратко представяне;

Така описаният идеен проект трябва да е от 3 до 10 стандартни страници. Препоръчително е проектите да бъдат на стойност до 5000 лева. През 2015 г. има възможност да бъдат подкрепени до 10 проекта.

Проектите следва да бъдат изпратени на адреса на фондацията не по-късно от 15 юли 2015 г. Проектите, които ще бъдат финансирани, ще бъдат одобрени от комисия, излъчена от Фондацията. С предимство ще се ползват проекти, за които е осигурено финансиране и от други източници за поне 1/3 от стойността на проекта.

Одобрените проекти ще бъдат обявени на 1 септември 2015 г.

Фондация „Комунитас” си запазва правото да изисква допълване или преработка на проектите, за да бъдат приети за разглеждане. Приемането на заявките не задължава фондацията с тяхното одобрение. Само одобрени от комисията проекти ще бъдат финансирани.

Заявките за кандидатстване изпращайте на адрес: Фондация „Комунитас”, София 1000, ул. Неофит Рилски 61, или на имейл: hkultura_enorii@abv.bg

За консултации и въпроси се обръщайте на телефон 02 434 10 54 към Момчил Методиев (имейл: metodievm@communitas-bg.org) или Тони Николов.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...