Хората на Инокентий протестират срещу визитата на Путин



Група неправителствени организации ще протестира срещу посещението на руския президент Путин, което започва днес. В протеста се включи и групата около титулуващия се "Софийски митрополит" Инокентий.

Първоначално обявената програма включваше серия протестни действия, сред които граждански протест на Орлов мост, молебен за независимост на България пред НДК, шествие по софийските улици и панихида в памет на убитата руска журналистка Анна Политковска в църквата "Св. София" в центъра на столицата.

Днес стана ясно, че на т. нар. "Свети Синод на БПЦ с наместник-председател Софийски митрополит Инокентий" е било забранено да отслужат панихидата, на което организаторите са реагирали с изявление, според което забраната "показва намесата на службите – наследник на бившата ДС, в работата на църквата".

В организацията на протестите участват Гражданска инициатива "Справедливост", Асоциация за свободно слово "Анна Политковская", Коалиция "Белене", Коалиция за честно управление и фондация "Референдум.БГ". Отделни протестни действия организира и партията "Демократи за силна България".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...