Християнският поглед към смъртта



viara_i_obshtestvoTази събота във  „Вяра и общество”

В този брой на предаването ви предлагаме:

  • „Срам и богохулство” – архивите проговарят как преди 70  години югославските комунисти заличиха военното гробище в Цариброд. За късата родова памет на съвременните български държавници, за отсъстващата Църква и за тихата тъга на сънародниците ни в Цариброд. На Архангелова задушница – почит към българските войни, чиито гробове са неизвестни.
  • Смъртта – преход към Вечността.  Защо Бог създава човек и след това му дава смъртта? Какъв е смисълът да се раждаш? Защо изпитваш страх и как се отразява той на душевността на човека? На тези и още въпроси отговор ще търси Горан Благоев със събеседниците си – свещеник Стефан Пашов и пастор Христо Куличев.
  • „Запечатаният ангел” – за първи път на български език християнските разкази на Николай Лесков. Научете защо Толстой казва за него „Лесков е писател на бъдещето!” 
  • „Не кради!” – разговор с архиепископ Христо Писаров върху Осмата Божия заповед.
  • „Чудотворец на бойното поле” – рубриката „Чудотворните образи” ще ви разкаже за една малко известна икона на св. Архангел Михаил, която се пази у нас.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...