Християнско кино в Деня на светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София



FilmВ празничния 17 септември (събота) от 13.30 ч.  в ателие-книжарница „Къща за птици“ групата „Православна младеж“ отправя покана към столичани за поредното издание на инициативата „Християнско кино“.

Този месец ще бъде представен руският игрален филм „Йерей сан. Изповедта на самурая“ на режисьора Егор Баранов. Главните роли във филма са поверени на актьорите Пьотър Мамонов (“Остров“) и Кeри-Хироюки Тагава („Планетата на маймуните“, „Пърл Харбър“, „Мемоарите на една гейша“).

Филмът разказва историята на японски воин, брат на член на японската мафия, който търси пътя към духовното пречистване, приема Православието и става свещеник. Принуден от обстоятелствата, той бяга в Русия, където защитава жителите на малко селце от местната мафия.

Любопитен факт е, че благодарение на подготовката си за филма японският актьор Кери-Хироюки Тагава действително става православен и през 2015 г. приема свето Кръщение. Тайнството е извършено от Волокаламския митрополит Иларион, а японският актьор приема кръщелното име Пантелеймон.

Впечатления за духовните послания на филма ще сподели Боян Стефанов – юрист, участник в дебати по въпросите на религиозния живот.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...