Християнско ли е да се коли курбан?



В този брой на „Вяра и общество”

В поредното издание Ви предлагаме: 

  • Благословът на Победоносеца – разказ за историята на трите чудотворни икони на св. великомъченик Георги, които се пазят в Зографския манастир на Атон.  
  • Благочестива традиция или битово християнство – или как Христовата повеля „Милост искам, а не жертви” кореспондира с православната традиция да се коли жертвено животно на различни църковни празници. Какво казва класическото християнство за тази практика, която е популярна у нас – чуйте мнението на събеседниците на Горан Благоевархиепископ Христо Писаров и богослова Пламен Иванов.
  • Съвременната българска култура и нейният християнски облик – гост на предаването ще бъде доц. д-р Калин Михайлов.

Вашите мнения по темите и въпросите към събеседниците ни очакваме предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони  02 9 444 999 и 02 814 2342, но ви умоляваме въпросите ви да бъдат кратки и ясно формулирани. 

Гледайте ни, очакваме Ви и тази събота – както обикновено от  17.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...