Църквата готви удар срещу Свидетелите на Йехова



 

Източник:Dariknews

Най-късно утре Православната църква ще излезе с официална позиция по повод плановете на сектата „Свидетели на Йехова“ да организира сбирка във Варна след 10 май. Това каза в интервю за Дарик говорителят на Варненската и Великопреславска митрополия отец Дончо Александров. Свещеникът предупреди, че емисарите на сектата са изключително агресивни и нагли типове, които се стремят да изолират човека от неговата среда, за да го подчинят на определен пастор.

В интернет се натъкнахме на информация, че пасторите и приближените до тях хора принуждават подчинените си да им дават всичко, каквото и да означава това.

Йеховистите вярват, че душата на човека се намира в неговата кръв. За това те отхвърлят кръвопреливането – според тях така човек предава душата си някому. С други думи, ако някой от сектантите има нужда от кръвопреливане, той ще предпочете смъртта, което е равносилно на самоубийство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...