„Църква и медии“ е темата на първата за новата година дискусия от поредицата „Православие и съвремие“



f22СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

В съвремие, в което някои не се поколебаха да нарекат медиите „църквата на ХХI век“, отдавна е време за открита и трезва дискусия по темата „Църква и медии“. Особено в днешната ситуация на българското публично пространство. Особено след изминалата 2013 г., наситена със скандални новини и парадоксални публични реакции, свързани с медийния образ на Църквата в България.

Православие.БГ посвещава първата среща за 2014 г. от поредицата дискусии и беседи под надслов „Православие и съвремие“ на аргументирания публичен диалог за проблемите в процеса на комуникация между Църква, медии и общество. На 16 януари своята визия по темата ще споделят журналистът Горан Благоев и архимандрит Поликарп Петров, те ще бъдат насреща и за вашите въпроси. Очакваме ви!

Участници

altАрхим. Поликарп Петров

Приема монашески постриг през 1996 г., три години по-късно е ръкоположен за йеромонах, а през 2008 г. е възведен в архимандритско достойнство. Основател е на първото в България православно радио „Сион“ и на Манастирско издателство. От 1 август 2008 г. е на послушание във Видинска епархия, игумен е на Бдинския манастир „Успение Богородично“ и е председател на видинския катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ . От 2011 г. е духовен надзорник на Видинска и Кулска духовни околии.

altГоран Благоев

Журналист, автор и водещ на предаването „Вяра и общество“ по БНТ 1. Той е историк по образование и доктор по етнология. Автор е на над 30 документални филма на религиозна и историческа тематика и е носител на няколко награди от чуждестранни фестивали, сред които от Италианския филмов фестивал Religion Today (2007) и от ХІХ Международен кинофестивал „Златен Витяз“ (2008) в Москва за филма „Светителят“. Автор е на книгите „Курбанът в традицията на българските мюсюлмани“ (2004) и „Истории за плач и надежда“ (2011), както и на множество публикации в научни издания и в електронни и печатни медии.


Модератор

altДоц. Костадин Нушев

Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 16 януари (четвъртък) 2014 г., 18:30 ч.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...