Църковни песнопения огласиха Криптата в подкрепа на Валентин



KriptaНа 18 юни вечерта Музеят за християнско изкуство – Криптата на „Св. Александър Невски“, се изпълни с множество откликнали на Благотворителния концерт в подкрепа на онкоболния студент по богословие Валентин Бонев. Събитието бе организирано от приятели, преподаватели и колеги на Валентин от Богословския факултет на СУ.

Бог, ни казва Писанието, е Сърцеведец, и знае, че в сърцата на всички, докоснали се до историята и личността на Валентин, гори едно желание – болестта му да изчезне безследно. И прекрасните песнопения на над десет православни хорови формации помогнаха тази обща молитва за изцеление да се издигне в един глас, който, вярваме – ще стигне до небето.

Kripta

Софийски свещенически хор с диригент прот. Кирил Попов

Vanya KostovaВечерта бе открита с песнопения на Софийския свещенически хор с диригент прот. Кирил Попов, последвани от две въздействащи акапелни изпълнения на емблематичната Ваня Костова и нейния син Боян Михайлов.

С вдъхновяващи изпълнения каузата подкрепиха още: Хор „Паралелци“ при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, Хор при храм „Св. Николай Мирликийски“ (Руската църква) с диригент Василена Ченова-Стефанова, Вокална формация „Юлангело“ с диригент Йосиф Герджиков, Камерен хор „Проф. Георги Робев“ с диригент Нели Трошева, Хор „Св. Касиана“ с диригент Любомир Янъков, Хор „Алабреа“ с диригент Атанаска Попова, Хор „Св. Климент Охридски“ с диригент Ванилия Кисьова, Хор „Ave Musica“ с диригент Таня Никлева-Владева, Хор при храм „Покров Богородичен“ и накрая по реда на изпълненията – ангелогласните млади хористи от състава към НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ с диригент Даниел Иванов.

 

Yulangelo

Вокална формация „Юлангело“

Neli Trosheva

Нели Трошева, диригент на Камерния хор „Проф. Георги Робев“, изразява вярата си, че скоро всички отново ще се съберат за Благодарствен молебен и благодарствен концерт…

Valentin Bonev

Валентин (в средата) като част от Хор „Паралелци“ при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”

Самият Валентин, който е възпитаник на Семинарията, се включи като изпълнител в Хор „Паралелци“ при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. В края на концерта той изпълни, този път сам, още едно песнопение и отправи благодарност за подкрепата към всички присъстващи, споделяйки, че те реално осъществяват думите на св. ап. Яков за вярата, оживотворена от делата.

Valentin_Bonev

Валентин и неговият син, с когото се подкрепят взаимно

P1030557Сумата, събрана от даренията за вечерта на концерта, възлиза на почти 7200 лв., което е окуражителна стъпка напред за Валентин по пътя на лечението му в белгийска клиника.

Припомняме, че тази неделя – 21 юни, от 19 ч. приятелите и колегите на Валентин организират втори концерт под надслов „Живот поДАРИ“, в столичния Централен военен клуб.

Сред изпълнителите, които ще се включат в концерта, са Ангел от АНГЕЛ И МОИСЕЙ, Стоян Янкулов Стунджи, Васил Петров, Гуна Иванова, Илия Луков и др. Водещ ще бъде Владислав Карамфилов (Влади Въргала). Входът ще е 15 лв.

Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ: IBAN: BG58UBBS80021032036340 BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg

 

 

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...