Църковни послания с политическа риторика



Какво каза Руският патриарх на Българския си събрат – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

• По време, когато Европейският съюз и Русия са в обтегнати отношения, Руският патриарх Кирил похвали Българския патриарх, че не се влияе от геополитическата конюнктура. Единствено пред камерата на „Вяра и общество” – коментарът на патриарх Неофит за официалната му визита в диоцеза на Руската църква, както и анализът на проф. Георги Каприев за недоизказаното от това посещение. И пак само при нас може да видите самолета, с който пътува Българският патриарх, финансиран от руските му домакини.

• „Православни и католици трябва да се обединят” – само във „Вяра и общество” подробен материал за историческата среща в Йерусалим на папа Франциск и Вселенския патриарх Вартоломей – половин век след вдигането на схизмата от 1054 г.

• „Четири вида любов” – Теодора Димова представя новата си книга

Вашите въпроси по темите на предаването може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg, или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

Гледайте ни тази събота, 31 май, очакваме Ви!

 Екипът на „Вяра и общество”

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...