Църковни хоругви – дар от ямболския кмет



Darik news

Кметът на Ямбол Георги Славов ще подари близо 40 хоругви с ликовете на светите братя Кирил и Методий на училища и детски градини в града по случай 24 май.

По този начин общината изразява почитта си към делото на днешните просветители, които работят в учебните заведения на нейната територия.

Специално изработените църковни знамена са с размери 135 на 90 см и представят репродукции на различни икони и стенописи на светите братя, някои от които са от ямболските храмове „Св. Георги” и „Св. Николай Чудотворец”. На всяка хоругва е изписано името на съответното детско или учебно заведение. Те ще се ползват освен за шествието, което тази година организира общината, така и за тържествени чествания и празници на училищата и детските градини. Самото шествие ще се състои на 24 май и ще тръгне от НУ „Св. св. Кирил и Методий”. Преди това в двора на училището ще бъде издигнат националният флаг, а в изпълнение на Хоровата школа ще прозвучи химнът, посветен на двамата братя.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...