Чарнота описа България като влюбена невеста



Източник: в. Сега

Шефът на екипа за България в главна дирекция "Разширяване" на Еврокомисията Бриджет Чарнота цветисто определи страната ни като влюбена невеста, която иска да се вземе с младоженеца Европейски съюз.

Тя постави и имена на двойката – България носела женското название Кандидатка, а мъжкарят бил Юръпиън. Всичко това бе част от доклад на Чарнота, който тя изнесе пред жителите на Несебър. Целият доклад бе изпъстрен с подобни колоритни примери, гравитиращи около годежи и сватби.

Чарнота обясни, че прибягва до този нестандартен прийом за обрисуване на еврочленството ни, защото обичала да опростява нещата, вместо да се опитва да ги утежни като колегите си. Според нея обаче на страната ни още не са й ясни много неща, затова се опитва да навакса, но не смогва. "Истинското предизвикателство не е нито роклята на булката, нито сватбеният ден, а съвместният живот по-късно", обясни Чарнота. И посъветва Кандидатка да погледне на себе си като на едно акционерно публично дружество, за да може по-лесно да се продаде.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...