Ще се проведе среща с архимандрит Захариас (Захару) в Русе



Русенска митрополия, с благословението на Негово високопреосвещенство митрополит Неофит, ви кани на православна беседа на тема: „Словото Божие, Божественото вдъхновение и пророческият живот”. Гост лектор е архимандрит Захариас (Захару) от Патриаршеския ставропигиален манастир на Александрийската патриаршия „Свети Йоан Кръстител” в Есекс, Англия.

Архимандрит Захариас е на 64 години. Роден е в Кипър. Приема монашество около тридесетгодишен, като духовно чедо на архимандрит Софроний (Сахаров). Завършил е богословие в православния институт „Св. Сергий” в Париж; защитил е докторат на тема „Христос – нашият Път и нашият Живот. Принос към богословието на личността на старец Софроний” в Солунския богословски факултет. Този негов труд е издаден и преведен на четири езика.

Архимандрит Захариас е автор на още няколко книги, най-известната от които е „Разширяване на сърцето. За богословието на свети Силуан и отец Софроний.”

Беседата с архимандрит Захариас ще се проведе на 31 октомври (сряда) от 18.30 часа в камерната зала на Градския театър (Доходния дом).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...