Ще си сътрудничим в хуманитарната област със Суверенния военен орден Св. Йоан



Източник: Интернет Медия БИГ.БГ

Правителството одобри Договор за сътрудничество за хуманитарна помощ между Министерството на здравеопазването и Суверенния военен благотворителен орден Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, като основа за водене на преговори, съобщиха от Министерски съвет.

Проектът на документа третира различни форми на сътрудничество в областта на здравеопазването, както и подкрепа от страна на Ордена в зависимост от неговите възможности и средства за държавните и частни лечебни заведения в България, а така също и за болни и нуждаещи се хора.

Предвижда се изпращането на помощи, съгласувани предварително с българската страна, под формата на оборудване, лекарствени средства, консумативи и други материали за болничните заведения, включително и помощи за евакуирани или бегълци в случай на природни бедствия.

С днешното си решение кабинетът упълномощи министъра на здравеопазването да проведе преговорите и да подпише договора. Предвижда се това да стане по време на предстоящо официално посещение у нас на Фра Ендрю Бърти, Принц и Велик Магистър на Суверенния военен благотворителен орден Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта.

В съответствие с конституцията на България, договорът трябва да бъде ратифициран със закон от Народното събрание.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...