Ще спре ли ислямският свят настъплението на „Ислямска държава”?



viara_i_obshtestvoОтговорите тази събота във „Вяра и общество” 

Ислямският свят панически се дистанцира от Ислямска държава. Това пролича от проведената неотдавна в Мека международната конференция „Ислямът и борбата с тероризма” под егидата на Световната ислямска лига. Къде откриха корените на сериозния конфликт видни богослови, политици и сътрудници на службите за сигурност? Какво позволи да бъде създаден изкривен, уродлив образ на исляма в днешно време? Кой в крайна сметка злоупотребява с религията? Към кого се обърнаха участниците в конференцията и какви бяха техните послания? Как останалата част от света ги разбра? Единствено в предаването чуйте позицията на двамата участници от България – главният мюфтия д-р Мустафа Али Хаджи и д-р Недим Генджев. А анализ по същата тема Горан Благоев ще ви предложи със своите събеседници – проф. Владимир Чуков (арабист), Алекс Алексиев (анализатор) и Николай Панков (експерт по исляма).

Вашите въпроси и по тази тема очакваме предварително на страницата ни във Фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551 след 17.20 ч. – ако искате да получите отговор, моля звънете ни своевременно, а не след приключването на разговора!!!

В същия брой ще видите още:

  • Как се връща към живот едно духовно средище? – да помогнем с даренията си за окончателното възстановяване на църквата „Света Петка“в с.Бързица, Варненско.
  • Да съзреш светлината на Бога – разказ за големия исихаст и богослов на православието св. Григорий Палама в навечерието на Втората неделя от Великия пост.

Гледайте ни, очакваме Ви! Започваме точно в 17.00 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...