Проф. Герджиков изпрати писмо до участниците в Кръглата маса



Народно събрание на  Република България

Комисия по правата на човека и вероизповеданията

Писмо до участниците в кръглата маса, посветена на проблемите на младите хора и зависимостите – "Духовното в живота на младия човек"

Ваши Високопреосвещенства,
Дами и господа,

С удоволствие искам да поздравя участниците в кръглата маса „Духовното в живота на младия човек", организирана от Българската православна църква и фондация "Покров Богородичен".

За мен е особено важно и радостно, че най-после Българската православна църква активно се включва в актуална за обществото ни дискусия, която е посветена на един толкова болезнен за всички нас проблем – зависимостите на подрастващите от наркотици, алкохол, тютюнопушене и др. Младите хора отдавна изпитват духовни потребности и именно ролята на Църквата е да ги възпитава в християнските ценности и светоглед. Неудовлетворените духовни търсения и нестабилния вътрешен мир на формиращата се личност водят до посягане към забранени и опасни средства, които носят момент на вътрешна наслада и чувство за себеутвърждаване.

Като председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към Народното събрание, ще се стремя да съдействам пред отговорните държавни институции за въвеждане на религиозното обучение. Вярвам, че това е един от начините за изграждане у нашите деца на основана на християнските принципи ценностна система, която да им даде нужния смисъл за живот и активно гражданско поведение.

Пожелавам на участниците в Кръглата маса добро представяне и се надявам тази дискусия да положи началото на още по-задълбочен и активен обществен диалог и съвместни действия между Църквата, държавните институции и неправителствените организации.

Огнян Герджиков
Председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...