Светослав Спасов поздрави участниците в Кръглата маса



Република България

Народно Събрание

"Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта"

Поздравителен адрес

Ваши Високопреосвещенства,

Уважаеми дами и господа,

Позволете ми да поздравя Фондация "Покров Богородичен" за инициативата да ни събере тук – представители на държавните институции, Българската православна църква и неправителствени организации на Кръгла маса, посветена на проблемите на младите хора и борбата им със зависимостите -наркотици, алкохол, цигари, хазартни или компютърни игри.

Важно е, че това събитие се провежда в седмицата, посветена на борбата със зависимостите, в началото на която чествахме един голям празник – Деня на християнското семейство и младеж, тъй като семейството е основата, върху която се изгражда една личност.

От изключително значение е сериозната ангажираност на Българската православна църква в последната година към този проблем. Следва да се отбележат успехите на отец Георги Фотакев от Варна, който работи усилено с младежи, бивши наркомани както и програмата СТЪЛБИЦА за превенция, която е насочена към учениците от 8 -ми до 12-ти клас и техните родители.

Парламентарната комисия, която представлявам – по въпросите на децата, младежта и спорта е ангажирана сериозно с проблема, по наша инициатива преди месец се проведе заседание на тема "Детска престъпност, проституция, порнография и наркомания", на което присъстваха представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за закрила на детето и Централна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

В резултат на проведената дискусия Комисията излезе с решение, с което задължи представените на заседанието държавни органи да представят предложения за законодателни промени, с цел подобряване на координацията между държавните институции, заети с проблема.

Уверявам Ви, че работата в тази насока тепърва предстои както и в наше лице имате един активен партньор в борбата със зависимостите на младите хора.

С уважение:

Светослав Спасов
Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...